Gagasan ide Edison

1
Nalika dheweke ndeleng Wang Liangren, manajer umum Taizhou lainke alarm Co., Ltd., dheweke ngadeg ing jejere "House Tin" kanthi obeng ing tangane. Cuaca sing panas banget krasa kringete lan klambi putihe wis teles.

"Kira iki?" Dheweke nggepuk wong gedhe ing sakiwa tengene, lan lembaran wesi kasebut nggawe "bang". Saka tampilan, "Tin House" katon kaya kothak angin, nanging ekspresine Wang Liangren ngandhani yen wangsulane ora gampang banget.

Ngerteni kabeh wong sing padha ndeleng, Wang Liangren mesem kanthi kendel. Dheweke nyamar saka "House Tin" lan ngumumake weker.

Yen dibandhingake karo rasa kaget, kanca-kanca Wang Liangren wis biyasa karo "ide-ide sing apik". Ing mripate kanca-kancane, Wang Liangren minangka "Gusti Allah sing hebat" sing duwe otak sing apik banget. Dheweke seneng banget sinau kabeh jinis "artefak penyelamat". Dheweke asring narik inspirasi saka warta kanggo penemuan lan kreasi. Dheweke melu independen ing riset lan pangembangan perusahaan kanthi 96 paten.
1
"Penggemar" Alarm
Wang Liangren kesengsem karo sirene wiwit luwih saka 20 taun kepungkur. Kanthi kebeneran, dheweke duwe minat banget karo alarm sing mung nggawe swara monoton.
Amarga hobine cilik banget, Wang Liangren ora bisa nemokake "wong sing dipercaya" sajrone uripe. Untunge, ana klompok "penggemar" sing komunikasi lan diskusi bebarengan ing Internet. Dheweke sinau beda sing beda-beda saka macem-macem swara weker lan nikmati.
2
Wang Liangren ora duwe pendidikan tinggi, nanging dheweke duwe akal bisnis sing sensitif banget. Sawise kontak karo industri alarm, dheweke mambu kesempatan bisnis "Industri alarm banget cilik lan persaingan pasar cukup sithik, mula aku pengin nyoba. ”Mbok sapi sing nembé lair ora wedi karo macan. Ing taun 2005, Wang Liangren, mung 28 taun, mlebu ing industri alarm lan ngedegake Taizhou Lanke alarm Co., Ltd. lan mbukak dalan penemuan lan penciptaan.
"Wiwitane, aku mung nggawe alarm konvensional ing pasar. Mengko, aku nyoba ngembangake kanthi mandiri. Alon-alon, aku nglumpukake luwih saka selusin paten ing lapangan weker. ” Wang Liangren ujar manawa saiki perusahaan kasebut bisa ngasilake meh 100 jinis weker.
Kajaba iku, Wang Liangren uga misuwur banget ing antarane "peminat alarm". Apamaneh, dheweke saiki dadi produsen lan pamilik “bek”, weker paling gedhe ing saindenging jagad sing dilaporake karo CCTV. Ing wiwitan Agustus taun iki, Wang Liangren, kanthi "bek" sing dikasihi, mlebu kolom CCTV "pameran ilmu teknologi lan teknologi" lan nyipta rasa eksistensi.
Ing area tanduran lainke, reporter kasebut ndeleng "behemoth" iki: dawane 3 meter, kaliber speaker dawane 2,6 meter lan ambane 2,4 meter, lan luwih saka cukup kanggo enem pria gagah kanthi dhuwure 1,8 meter nganti lenggah. Cocog karo bentuk, kekuwatan lan desibel "bek" uga apik tenan. Diperkirakan yen radiasi panyebaran swara saka "pemain pertahanan" bisa nganti 10 kilometer, kalebu luwih saka 300 kilometer persegi. Yen dilebokake ing Gunung Baiyun, swarane bisa nutupi kabeh wilayah kutha Jiaojiang, dene jangkoan alarm pertahanan udara elektroacoustic umum kurang saka 5 kilometer persegi, sing uga dadi salah sawijining sebab kenapa "para pembela" bisa entuk paten penemuan .
Akeh wong sing kepengin weruh kenapa Wang Liangren ngentekake patang taun lan meh 3 yuta yuan kanggo nggawe alarm "ora laris"?
"Ing taun gempa Wenchuan, aku ndeleng omah sing ambruk lan warta penyelamat ing wilayah bencana ing TV. Aku ngira yen tiba-tiba nemoni bencana kaya ngono, bakal ana jaringan lan listrik mati. Kepiye carane bisa ngelingake supaya wong liya kanthi cara paling cepet lan efektif? Kayane perlu banget gawe peralatan kasebut. ” Wang Liangren ujar manawa ing njero ati, nylametake nyawane luwih penting tinimbang golek dhuwit.
Perlu dielingake manawa "pemain pertahanan" sing dilahirake amarga gempa bumi Wenchuan duwe kaluwihan liyane, amarga duwe mesin diesel dhewe, sing bisa diwiwiti mung 3 detik, sing bisa entuk wektu sing penting kanggo ngindhari bencana.
Babagan warta minangka "sumber inspirasi kanggo penemuan"
Kanggo masarakat biasa, warta mung bisa dadi saluran kanggo entuk informasi, nanging kanggo Wang Liangren, "Edison suket", iki minangka sumber inspirasi panemuan.
Ing taun 2019, udan deres sing ditindakake dening "licema" topan super kejebak akeh warga Kota Linhai ing banjir. "Yen sampeyan nggunakake alarm kanggo pitulung, penetrasi cukup kuat kanggo tim penyelamat sing cedhak bisa dirungokake. "Nalika Wang Liangren weruh ing koran kasebut manawa sawetara wong sing kepepet ora bisa ngirim pesen kesusahan kanthi tepat amarga kegagalan listrik lan pedhot jaringan, ide kasebut muncul. Dheweke wiwit nggawe awake mikir, yen kepepet, apa peralatan penyelamat sing bakal mbantu?
Listrik minangka faktor sing paling kritis. Alarm iki ora mung digunakake yen kegagalan listrik, nanging uga duwe fungsi panyimpenan daya kanggo ngisi daya ponsel kanthi sawetara. Miturut ide iki, Wang Liangren nggawe alarm sing dioperasikake karo tangan karo generator dhewe. Iki nduweni fungsi swarane, cahya mandhiri lan generasi kekuwatan. Pangguna bisa guncang manual kanggo ngasilake tenaga.
Sawise entuk pijakan ing industri alarm, Wang Liangren wiwit mikir babagan ngasilake macem-macem produk nylametake darurat, nyoba nyepetake wektu nylametake lan ngupayakake luwih vital kanggo para korban.
Contone, nalika dheweke ndeleng ana wong sing mlumpat saka gedung warta lan bantal hawa sing nylametake nyawane ora cepet banget, dheweke nggawe bantal udara sing bisa nylametake nyawa sing mung mbutuhake 44 detik kanggo ngembung; Nalika ndeleng banjir sing tiba-tiba lan wong-wong ing pesisir ora bisa nylametake wektu, dheweke nggawe "alat lempar" sing nylametake nyawane kanthi akurasi lemparan sing luwih dhuwur lan jarak sing luwih dawa, sing bisa mbuwang tali lan jaket urip menyang tangan sing kepepet wong pisanan; Nalika ndeleng geni sing dhuwur banget, dheweke nggawe slide slide slide, sing bisa dicekel saka jebakan; Meruhi banjir kasebut nyebabake kerugian kendaraan sing serius, dheweke nggawe klambi mobil tanpa watert, sing bisa nglindhungi kendharaan supaya ora direndhem ing banyu
Saiki, Wang Liangren lagi nggawe topeng proteksi kanthi proteksi dhuwur lan permeabilitas sing apik “Nalika kedadeyan COVID-19, foto stripper Li Lanjuan katon ing Internet. Amarga wis suwe dheweke nganggo topeng, mula dheweke isih menehi kesan sing jero. Wang Liangren ujar manawa dheweke dipindhah karo foto kasebut lan mikir ngrancang topeng sing luwih nyaman kanggo staf medis garis depan.
Sawise diteliti kanthi tliti, topeng protèktif wis dibentuk, lan desain struktural khusus ndadékaké topeng kasebut luwih sregep lan bisa disaring. Transparansi durung cukup dhuwur, lan level kenyamanan kudu ditambah. ”Wang Liangren ujar manawa amarga masker biasane digunakake kanggo nglindhungi epidemi, mula kita kudu luwih ati-ati lan mengko mlebu pasar.
Gelem "mbuwang dhuwit menyang banyu"
Ora gampang diciptakake, lan luwih angel diwujudake transformasi prestasi paten.
"Aku wis ndeleng data sadurunge. Mung 5% teknologi paten panemu non-domestik sing bisa diowahi, lan umume mung tetep ing level sertifikat lan gambar. Jarang banget produksi lan ngasilake kasugihan. " Wang Liangren ngandhani wartawan yen alasane yaiku amarga biaya investasi larang banget.
Banjur dheweke njupuk obyek karet kanthi bentuk gelas saka laci lan nuduhake menyang reporter. Iki minangka kacamata sing dirancang kanggo pasien miopia. Intine yaiku nambah aksesoris protèktif menyang kacamata supaya mripat ora kena ing udhara. "Produk kasebut katon sederhana, nanging butuh dhuwit akeh kanggo ngasilake. Mbesuk, kita kudu terus nandur modal dhuwit kanggo nyetel cetakan lan bahan produk supaya luwih pas karo wajah wong. ”Sadurunge produk rampung metu, Wang Liangren ora bisa ngramal wektu lan dhuwit sing dibuwang.
Kajaba iku, sadurunge produk iki dilebokake ing pasar, angel kanggo menehi prospek prospek “Bisa uga populer utawa ora populer. Perusahaan biasa ora bakal duwe risiko tuku paten iki. Untunge, Ryan bisa ndhukung aku kanggo nyoba. ”Wang Liangren ujar manawa iki uga alasan kenapa umume panemuane bisa menyang pasar.
Sanajan mangkono, modal isih dadi tekanan paling gedhe sing diadhepi Wang Liangren. Dheweke wis nandur modhal modhal akumulasi ing tahap awal wirausaha dadi inovasi.
"Riset lan pangembangan awal iku angel, nanging uga proses nggawe pondasi. Kita kudu gelem 'mbuwang dhuwit menyang banyu'. ” Wang Liangren fokus ing inovasi asli lan nindakake kemunduran lan kemacetan sing ditemokake ing penemuan lan penciptaan. Sawise pirang-pirang taun budidaya, produk nylametake darurat sing diprodhuksi dening Lenke wis diakoni dening industri, lan pangembangan perusahaan wis mlaku ing jalur sing bener. Wang Liangren wis nggawe rencana. Ing langkah sabanjure, dheweke bakal nyoba sawetara platform media anyar, nambah kesadaran "artefak penyelamat" ing level publik liwat komunikasi video cendhak, lan luwih bisa ngetrapake potensial pasar.
3


Wektu kiriman: Sep-06-2021